Kedves vendégeink, Villa Tolnay borkedvelők!


A 2019-es nagyszerű szüret után már most várjuk a idei szüretet. Minden évjáratból próbálunk valami újat tanulni: nyitottak vagyunk az új gondolatokra és változásokra és lelkesedéssel, ambícióval telve vágunk neki az új borászati évnek!

Tavaly üzembe helyztük és a szüret során már élveztük is az új pincénk kínálta lehetőségeket.

Idén a szőlőültetvényeink újratelepítése helyzetük a legnagyobb hangsúlyt, májusban 4 hektáron telepítettünk Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget és Pinot Noir-t. A fiatal ültetvények tekintetében az első két év rengeteg munkát ad majd, amelyek nagy része kézi munka lesz - a Villa Tolnay-nál szokásos módon.

Ezen felül a jövőben új telepítésekkel, mintegy 20%-kal, összesen 25 hektárra bővítjük szőlőterületeinket a Csobánc-hegy déli lábánál, hogy kielégítsük a boraink iránti folyamatosan növekvő igényeket.

Az új területek kiváló termőhelyen vannak, ősszel megtisztítjuk és felszántjuk, előkészítve ezzel a földet 2-3 év pihenésre és majd csak ezután telepítünk oda szőlőt.

Ezek a munkálatok a Villa Tolnay életében startégiai fontosságú, forrásaink nagy részét igénybe vevő, hosszútávú fejlesztések.

A Villa Tolnay csapata ezért úgy döntött, hogy munkánk során még inkább a borra, mint központi témára összpontosítunk. A folyamatos beruházások, a szőlőültetvények újratelepítése és bővítése, a borok minőségének állandó javítására való törekvés - mindezekre szánjuk időnk legnagyobb részét, a fennmaradó időt pedig szeretteinkkel, családunkkal töltjük.

A Villa Tolnay elmúlt években tapasztalt sikeres növekedése arra késztet minket, hogy kizárólag a borra koncentráljunk és ennek megfelelően alakítsuk ki a vendéglátás iránti elkötelezettségünket.

Idén elhagyjuk az ínyenc menüket és olyan menüt kínálunk, amely a borainkra összpontosít. Egy tipikus Heuriger stílusában a jövőben elsősorban hideg specialitásokat és csak két-három egyszerűbb, meleg ételt kínálunk. Ez azt jelenti, hogy a Villa Tolnay-nál a bor van a központban. Ezen túlmenően júniustól, augusztusig megrendezzük a „Sound & Silence” rendezvényeket, ahol grill ételekkel, steakkel és élő zenével várjuk kedves vendégeinket.

Meggyőződésünk, hogy számíthatunk vendégeink és a bor szerelmeseinek megértésére az új koncepcióval kapcsolatban, akik a több fogásos ínyenc menü nélkül is számíthatnak a szokásos barátságos és hozzáértő szolgáltatásainkra, a magas színvonalú bor és gasztronómiai élményekre. Azoknak a vendégeknek, akik a Villa Tolnay ajánlatán túl éttermi szolgáltatásokat igényelnek, számos éttermet tudunk ajánlani a közelben.

Várjuk vendégeink és borbarátaink látogatását!

Üdvözlettel:
a Villa Tolnay csapat