Vulkanikus bazalt talajon született terroir borok

A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található birtokunk központja és szőlőültetvényeink jelentős része. 17 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgozunk fel szőlőt a Badacsonyi borvidéken.

image

 

 

A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma együttes hatásai teszik lehetővé, hogy különleges minőségű borokat alkossunk. Testes, száraz borokat, mély gyümölcsösséggel, erőteljes ásványossággal, határozott savakkal, magas extrakt tartalommal és hosszú érlelhetőséggel.
Fő fajtánk kétségtelenül az Olaszrizling, amely nagyon szépen közvetíti a csobánci terroir karaktert, így "a terroir nagyköveteként" tudjuk használni. Ezt a fajtát mindenképpen meg kell őriznünk, annak ellenére, hogy Magyarországon kívül nem könnyű eladni. Az első időktől foglalkozunk Rajnai rizlinggel is. Ez a szőlőnk Badacsonyban van és a német rizlingekhez hasonló karaktert testesít meg. A Zöldveltelini véletlenül került a repertoárba. A ház körüli területeken ez volt ültetve, amikor hozzánk került, de nagyon boldog vagyok, mert annak ellenére, hogy az osztrák Zöldvelteliniket egyeduralkodónak tartják, a nemzetközi sommelier-k nagyon szeretik a borunkat. Volt kalandunk a Hárslevelűvel és a Szürkebaráttal is, de inkább a Sauvignon blanc-nak és a Chardonnay-nek szavaztunk bizalmat. Ez utóbbi nagyon szépen mutat a vulkanikus talajon, igazán alkalmas arra, hogy általa megmutassuk a talaj potenciálját.

 

 

 

Fehérborok

Friss, gyümölcsös hangsúlyos tételek, melyek a vegyes iskolázásnak köszönhetően hosszú érési potenciállal rendelkeznek.
Fahordóban érlelt fehérborok: magas beltartalommal rendelkező a termőhelyet jól kifejező borok, melyek a magyar gasztronómia nagy kedvencei. Erjesztés és érlelés a legkiválóbb Stockinger oválhordókban, melyek hozzájárulnak a szép és kerek aromákhoz.

Borvásárlás Borkóstolás

Vörösborok

Bourgogne stílusban készült vörösborok, melyek jól megmutatják a Pannon medence ásványosságát. Rendkívül hosszú érlelési idővel rendelkeznek.

Borvásárlás Borkóstolás

Desszert borok

Késői szüretelésű borokat csak jókedvünkben azoknak készítünk, akik hisznek Badacsonyban és abban, hogy lehet vetélytársa a nagy tokaji édes boroknak.

Borvásárlás Borkóstolás

Five stars code & support

We want your project to succeed, and we provide expert support services if you need any help using our products.

Free upport forum for registered user

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

 

Viszonteladók és éttermek listájaa teljesség igénye nélkül

Borvásárlás közvetlenül pincészetünkből

Online borrendeléshez lépjen a Webshop menüpontba.
Telefonos borrendelés:
Nagy László Birtokigazgató
+36 30 518 4540

Akik minket ajánlanakRólunk mondták