image

Borászati üzem technológia fejlesztése

A pincészetünknél zajló nagy beruházások kapcsán Európai Uniós pályázat keretein belül 50 %-os támogatásintenzitás mellett a következő célokra nyertünk támogatást: szüret utáni gyors feldolgozás, palackozás, napelem rendszer a megújuló energiaellátás érdekében, a raktározás hatékonyságának növelése és a raktáron belüli készletmozgatás segítése.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. március 31.


Részletek

image

Tolnay Klári imádta ezt a helyet: te is lenézhetsz a hegyről, ahogy a legendás színésznő

A Villa Tolnay ma a borairól híres, de őrzik a színésznő emlékét.
Vannak legendás helyek az országban, melyekről mégis kevesen tudnak, és van, aki csak helyben csodálkozik rá, hogy hova is került. A Villa Tolnay borszerető közönségéből biztosan sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy ott, ahol alszanak, egykor a legendás színésznő hajtotta álomra a fejét. Pedig a villa, ami inkább egy szép nagy badacsonyi ház, nem is a színésznőé volt, első férje menekítette ide az ország ünnepelt művészét, aki a hegyen nyugalmat talált a háború és a zaklatott élet elől, nem kellett szerepet tanulnia, próbálnia, és, ahogy ő mondta, családi életet élhetett a Csobánc alatt.


Tovább

image

Aki itt jár, csudát lát

Távol a Balaton zajától, a Csobánc-hegy aljában találjuk Magyarország egyik legizgalmasabb borokat adó szőlőbirtokát, a Villa Tolnay Borházat. Tolnay Klári legendás villája mellett hatalmas építkezés zajlik. A részletektől Nagy László birtokigazgatót kérdeztük.
"A villa emeletén már most is van néhány kényelmes szoba, de bővítünk, és remélem, hogy másfél év múlva 15-16 szobával várjuk majd a párokat. Az új pince már idén karácsony előtt készen lesz, két éven belül megnyitjuk az éttermet, természetesen az új szobákkal együtt, és beindul egy 22 állomásos kis dűlőtúra is a birtokon. Jópofa lesz, mindenki sétálgat a sorok között, és a saját tempójában fedezi fel az ültetvényt, a szőlőfajtákat, a bort, és élvezi a kilátást. Remélem, akkora örömmel jönnek majd hozzánk a vendégek, amilyen örömmel mi a terveket kovácsoljuk."


Tovább

image

ChadonnéJ Etyeken

Tartsatok velünk Etyekre a Chardonnay ünnepre június 23-án!
Szuper kiállítók, színvonalas környezetben: mind az Etyeki Kúria, mind a vendégborászatok a legszebb Chardonnay boraik mellett különleges tételekkel is készülnek.
Az aktuálisan piacon lévő 2016-os Villa Tolnay Chardonnay mellett a 2015-ös évjáratot és a 2016-os Mozaik cuvée borunkat is bemutatjuk! Az esti koncerten a Padam zenekar adja majd a szuper hangulatot, majd DJ Prof.I.T. csap a lemezek közé. A rendezvényen helyi termelők kínálják finomságaikat.


Bővebben

image

Gasztronómia

Nálunk nemcsak a borokat, de az ételeket is érdemes kipróbálni!
Látogass el hozzánk, és boraink mellett kóstold meg konyhánk kínálatát is, mely tökéletesen kiegészíti a kóstolási élményt.
Olvasd el egy korábbi vendégünk élménybeszámolóját. Előzetes bejelentkezés szükséges! Igényedet a bea.villatolnay@gmail.com e-mail címen, vagy a 06 30/836-4870 telefonszámon tudod jelezni.


Tovább

image

Csobánci különlegességek

A Villa Tolnay legújabb borait mutatta be Nádasi András egy szűk körű kóstolón a Kóstolom főhadiszállásán.
Káli Balázs élménybeszámolója: "A kóstoló után úgy gondolom hogy igen szép, letisztult szortimenttel rendelkezik a pincészet, nincs olyan tétel, amely valamilyen komolyabb kivetnivalót hagyna maga után. Ha egy komolyabb tételhez jutnátok a pincészettől, érdemes megfontolni, hogy rögtön megbontsátok-e vagy érdemesebb eltenni néhány évre, hiszen számos tétel komoly potenciált hordoz, amelyet újra és újra megkóstolni felejthetetlen élmény lehet."


Tovább

image

Szívből gratulálunk a Tolnay Klári-díj kitüntetettjeinek!

Béres Ilona, Dunai Tamás és Bencze Ilona színmûvészek a Tolnay Klári Mûvészeti-díj idei kitüntetettjei. A díjátadóra a Nógrád megyei Mohorán, Tolnay Klári szülőházában került sor szeptember 30-án, ahol több mint 15 éve mûködik a legendás színésznő személyes tárgyait is bemutató emlékház. A rendezvényen köszöntőt mondott Nádasi András a Tolnay Klári egykori csobánci birtokán mûködő Villa Tolnay Borház képviselője, aki a pincészet zászlósboraival ajándékozta meg a díjazottakat. A rendezvényen bemutatták Jagyutt Péter mestercukrász alkotását a Tolnay Klári-bonbont, majd a díjátadót követő állófogadáson a Villa Tolnay borait szolgálták fel.


Videó

image

Karácsonyi borajánlat

Nem árt időben elkezdeni beszerezni a karácsonyi ajándékokat, főleg a cégek esetében, ezért elkészítettük a Villa Tolnay Karácsonyi ajánlatát, ahol több tétel közül is lehet válogatni, ráadásul lehetőség van díszcsomagolást kérni a borválogatás mellé.

Minél nagyobb mennyiségben rendel valaki, annál nagyobb kedvezményben részesül. Jó készülődést!


Tovább

image

Nálunk forgatott a Gasztroangyal - adás szeptember 2-án

Nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson Borbás Marcsival, miközben a sokak által kedvelt almatortánkat készítettük el. Ha kíváncsi vagy a részletekre és hogy hogyan is készül ez a finomság, akkor mindenképp nézd meg a Gasztroangyal új évadában sorra kerülő műsort szeptember 2-án! Addig is gyere el hozzánk és győződj meg róla személyesen, hogy mennyire finom az almás sütink!


Tovább

image

Balaton a Palotában

Egy nyári estén a Balaton Budapestre megy!
Csopaktól a Csobáncig, Földvártól Boglárig
csak balatoni borászatok borait lehet kóstolni a Stefánia Palota szalonjaiban és nagy teraszán.
Innen a Villa Tolnay borok sem hiányozhatnak!
Egy hangulatos nyáreste, a Palotában és a teraszán, a szökőkút körül - csak a Balatonnal!
Részletek:
Borjour Balaton
Mikor? augusztus 24., 17:00-21:30
Hol? Stefánia Palota, Budapest, XIV., Stefánia út 34.


Tovább

image

Kiváló szálláshely díj

Büszkék vagyunk rá, hogy a Villa Tolnay szezontól függetlenül ilyen rövid idő alatt ennyire közkedvelt szálláshellyé vált.
Köszönjük minden vendégünknek a pozitív értékeléseket és visszatérő vendégeinknek a bizalmat!
Idézet egy véleményből: "Minden-minden pozitív volt! Kifogástalan volt a szoba, a szállás, a személyzet, az ellátás. Csendes, nyugodt a környék. Minőségi reggeli, amihez az alapanyagot mind a környékbeli termelőktől szerzik be."


Tovább

ChadonnéJ Etyeken

Tartsatok velünk Etyekre a Chardonnay ünnepre június 24-én!
Szuper kiállítók, színvonalas környezetben: mind az Etyeki Kúria, mind a vendégborászatok a legszebb Chardonnay boraik mellett különleges tételekkel is készülnek.
Az aktuálisan piacon lévő 2015-ös Villa Tolnay Chardonnay mellett a 2016-os hordómintát bemutatjuk! Az esti koncerten a Random Trip zenekar adja majd a szuper hangulatot.

Bővebben

Primus rozé

Megérkezett pincészetünk debütáló rozé bora! 2016-ig ilyen nem volt... A Cabernet sauvignon-ból készített rozét a Vörös Balaton vendégei kóstolhatták először, azonban mostantól kóstolható, megvásárolható, rendelhető a Villa Tolnay borházban, vagy online. Mi nagyon szeretjük, reméljük Ti is szeretni fogjátok!

Cikk a borról: "Ez a rosé meghozta a tavaszt"

Jubileumi Badacsony New Yorkban rendezvény

A jubileumi 5. Badacsony New Yorkban rendezvény tematikája az elmúlt 5 év legszebb borai voltak. Ennek kapcsán Nagy László birtokigazgatóval beszéltünk. "A Badacsony New Yorkban minden évben fontos találkozási pont viszonteladóinkkal, partnereinkkel és fogyasztóinkkal. Számunkra a legfontosabb, hogy a Villa Tolnay boroknak népes rajongótábora alakult ki, akik biztos pontként tekintenek a pincészetre. Ez nagyon jó érzés, egyben nagy felelősség is. Philipp Oser-rel hasonló felfogásban dolgozunk: nálunk csak a legjobb az elfogadható szint. A Villa Tolnay birtok az utóbbi 5 évben sok tekintetben feljebb lépett, beruházások zajlottak, megnyitott a vendégház, négy évszakos, magas színvonalú vendégfogadásra rendezkedtünk be, aminek a működtetése extra feladatokat jelent számunkra. Új szőlőtelepítések, -átoltások zajlanak, folyamatosan kísérletezünk a pincében - most éppen amforában erjesztett és érlelt borokkal..."

Bővebben

Boraink a VinCE Budapest Wine Show-n

Idén is ott voltunk a legkomolyabb hazai borkiállításon, a VinCE Budapesten március 3. és 5. között. Mind a három nap telt házas volt, még a csütörtöki szakmai nap is. A rendezvényen a következő borokat mutattuk be nagy sikerrel: 2014-es fehérborok: Rajnai rizling Tavasz, Rajnai rizling és Chardonnay 2011-es vörösborok: Magnus és Névtelen. A kiállított borok hamarosan elérhetők kereskedelmi forgalomban is.

Bővebben

Olaszrizling Szerintünk 2016

Több mint harminc termelő rizlingjei Csopakon - köztük a jobbnál-jobb Villa Tolnay Olaszrizlingek. Nagy László birtokigazgató a következőképpen értékelte az eseményt: "Végre egy olyan rendezvény, ahol őszintén beszélhetünk egymással, véleményt alkothatunk egymás borairól és megvitathatjuk őket. Maga az Olaszrizling az egyik legfontosabb szőlő fajta, amiből bort készítünk. Tökéletesen alkalmas, hogy megmutassuk a területek közötti különbséget, ezzel átadva a borkedvelőknek, hitvallásunk nagy részét."

Bővebben