Jubileumi Badacsony New Yorkban rendezvény

A jubileumi 5. Badacsony New Yorkban rendezvény tematikája az elmúlt 5 év legszebb borai voltak. Ennek kapcsán Nagy László birtokigazgatóval beszéltünk. "A Badacsony New Yorkban minden évben fontos találkozási pont viszonteladóinkkal, partnereinkkel és fogyasztóinkkal. Számunkra a legfontosabb, hogy a Villa Tolnay boroknak népes rajongótábora alakult ki, akik biztos pontként tekintenek a pincészetre. Ez nagyon jó érzés, egyben nagy felelősség is. Philipp Oser-rel hasonló felfogásban dolgozunk: nálunk csak a legjobb az elfogadható szint. A Villa Tolnay birtok az utóbbi 5 évben sok tekintetben feljebb lépett, beruházások zajlottak, megnyitott a vendégház, négy évszakos, magas színvonalú vendégfogadásra rendezkedtünk be, aminek a működtetése extra feladatokat jelent számunkra. Új szőlőtelepítések, -átoltások zajlanak, folyamatosan kísérletezünk a pincében - most éppen amforában erjesztett és érlelt borokkal..."

Bővebben

Boraink a VinCE Budapest Wine Show-n

Idén is ott voltunk a legkomolyabb hazai borkiállításon, a VinCE Budapesten március 3. és 5. között. Mind a három nap telt házas volt, még a csütörtöki szakmai nap is. A rendezvényen a következő borokat mutattuk be nagy sikerrel: 2014-es fehérborok: Rajnai rizling Tavasz, Rajnai rizling és Chardonnay 2011-es vörösborok: Magnus és Névtelen. A kiállított borok hamarosan elérhetők kereskedelmi forgalomban is.

Bővebben

Olaszrizling Szerintünk 2016

Több mint harminc termelő rizlingjei Csopakon - köztük a jobbnál-jobb Villa Tolnay Olaszrizlingek. Nagy László birtokigazgató a következőképpen értékelte az eseményt: "Végre egy olyan rendezvény, ahol őszintén beszélhetünk egymással, véleményt alkothatunk egymás borairól és megvitathatjuk őket. Maga az Olaszrizling az egyik legfontosabb szőlő fajta, amiből bort készítünk. Tökéletesen alkalmas, hogy megmutassuk a területek közötti különbséget, ezzel átadva a borkedvelőknek, hitvallásunk nagy részét."

Bővebben