image

Egy élménydús nap a Villa Tolnay-nál

A Csobánc-hegyi birtokunk bemutatását célzó "Sound & Silence" rendezvényen több mint harmincan vettek részt augusztus 11-én, akik élőzene kíséretében egy különleges ízutazáson is részt vettek. A finom ételekről tulajdonos-főborászunk Philipp Oser és felesége Adriana gondoskodtak. Ezt megelőzően a testmozgást is letudtuk, hiszen Marci kollégánk egy szervezett dűlőtúra keretében mutatta meg páratlan termőhelyeinket és mesélt borászatunk múltjáról és jövőjéről.
Fotóalbum a rendezvényről

image

Villa Tolnay vendégház hírek

Nagyné Samu Beáta és Nagy László hamarosan másodjára is szülők lesznek!
Három év után Beáta ezúton is szeretne elköszönni a vendégektől, mielőtt a jól megérdemelt szülési szabadságra megy.
“Izgalmas és mozgalmas időszak volt az utóbbi pár év: a Villa Tolnay vendégház elindítása, az egész éves nyitvatartás megvalósítása, az egymást érő csoportok, borvacsorák, forgatások… A rekordgyorsasággal kiérdemelt Kiváló Szálláshely díj, a pozitív cikkek, elégedett vendégek… Nagyon örülök, hogy mindennek aktív részese lehettem!
Most egy hosszabb szabadságra megyek, mivel egy új, örömteli és nem kevésbé izgalmas fejezet kezdődik családunk életében. Köszönöm szépen az elmúlt évek sok pozitív visszajelzését, amelyet kedves vendégeinktől kaptam!” - mondta Nagyné Samu Beáta.

A vendégházzal, foglalásokkal és vendég kiszolgálásokkal kapcsolatos feladatokat az utóbbi hetekben erre felkészített Kovács Márton veszi át, aki örömmel folytatja Bea feladatait a megszokott magas színvonalon.

image

Adriana és Philipp Oser, Nagy László és Nagyné Samu Beáta (balról-jobbra)A borászat gasztronómiájáért a jövőben Philipp Oser és felesége Adriana felelnek, akik május vége óta új ételkreációkkal készülnek a gourmet borvacsorákra. A borkóstolók jelentette feladatokat pedig a házigazdák - Nagy László, Kovács Márton és Philipp Oser - osztják meg egymás között.

A borászat irányítása, az összes feladat és felelősség - ahogy eddig is - László és Philipp hatáskörébe tartozik.

Philipp hivatalosan is köszönetet szeretne mondani Beának az elmúlt három évben mutatott fáradhatatlan munkájáért és kiemelkedő elkötelezettségéért: "Bea támogatásával az utóbbi években közösen elértük, hogy mára nemcsak csúcsborokat készítünk, hanem a gasztronómia és vendégfogadás területén is bekerültünk a legjobb balatoni helyek közé. Minden jót kívánok neki a kislánya szülése előtti utolsó hetekre és szorítok, hogy nagyon sok örömét lelje az új feladataiban!”

“Nagyon várom már családunk legújabb tagját” - mondta Nagy László birtokigazgató. “Annak pedig különösen örülök, hogy a második lányunk születése után - a Villa Tolnay csapat támogatásával - valamennyivel több szabadidőm lesz a családom számára. Mindazonáltal a nagy örömet jelentő Villa Tolnay borkóstolók feladatait nem fogom elhanyagolni…”

A Villa Tolnay csapat a jövőben is örömmel fogadja és kényezteti vendégeit - a megszokott profizmussal, baráti hangulattal, jó humorral és ízletes ételekkel!


English version of press release

image

Isten hozott!

A Villa Tolnay csapat, a pince barátai, hazai és külföldi rajongói szívből gratulálnak és minden jót kívánnak Beának, Lacinak és lányuknak Grétának, a második kislány, Róza Blanka születése alkalmából!

Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk az egész Nagy családnak!

Bea amilyen hatékony volt a borászatnál, épp olyan ügyes volt a szülésnél is, hiszen nem sokkal azután, hogy megérkeztek a kórházba, már hallhatták is Lacival, ahogy a kislányuk első alkalommal felsír.

A kisbaba és az egész család jól van, egészséges és rendkívül boldog!

Bea vigyázz magadra és gyere haza hamarosan, hogy élvezhesd az együtt töltött időt az egész családdal!

Üdvözlettel,
Philipp és Adriana

image

Borászati üzem technológia fejlesztése

A pincészetünknél zajló nagy beruházások kapcsán Európai Uniós pályázat keretein belül 50 %-os támogatásintenzitás mellett a következő célokra nyertünk támogatást: szüret utáni gyors feldolgozás, palackozás, napelem rendszer a megújuló energiaellátás érdekében, a raktározás hatékonyságának növelése és a raktáron belüli készletmozgatás segítése.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. március 31.


Részletek

image

Tolnay Klári imádta ezt a helyet: te is lenézhetsz a hegyről, ahogy a legendás színésznő

A Villa Tolnay ma a borairól híres, de őrzik a színésznő emlékét.
Vannak legendás helyek az országban, melyekről mégis kevesen tudnak, és van, aki csak helyben csodálkozik rá, hogy hova is került. A Villa Tolnay borszerető közönségéből biztosan sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy ott, ahol alszanak, egykor a legendás színésznő hajtotta álomra a fejét. Pedig a villa, ami inkább egy szép nagy badacsonyi ház, nem is a színésznőé volt, első férje menekítette ide az ország ünnepelt művészét, aki a hegyen nyugalmat talált a háború és a zaklatott élet elől, nem kellett szerepet tanulnia, próbálnia, és, ahogy ő mondta, családi életet élhetett a Csobánc alatt.


Tovább

image

Aki itt jár, csudát lát

Távol a Balaton zajától, a Csobánc-hegy aljában találjuk Magyarország egyik legizgalmasabb borokat adó szőlőbirtokát, a Villa Tolnay Borházat. Tolnay Klári legendás villája mellett hatalmas építkezés zajlik. A részletektől Nagy László birtokigazgatót kérdeztük.
"A villa emeletén már most is van néhány kényelmes szoba, de bővítünk, és remélem, hogy másfél év múlva 15-16 szobával várjuk majd a párokat. Az új pince már idén karácsony előtt készen lesz, két éven belül megnyitjuk az éttermet, természetesen az új szobákkal együtt, és beindul egy 22 állomásos kis dűlőtúra is a birtokon. Jópofa lesz, mindenki sétálgat a sorok között, és a saját tempójában fedezi fel az ültetvényt, a szőlőfajtákat, a bort, és élvezi a kilátást. Remélem, akkora örömmel jönnek majd hozzánk a vendégek, amilyen örömmel mi a terveket kovácsoljuk."


Tovább

image

ChadonnéJ Etyeken

Tartsatok velünk Etyekre a Chardonnay ünnepre június 23-án!
Szuper kiállítók, színvonalas környezetben: mind az Etyeki Kúria, mind a vendégborászatok a legszebb Chardonnay boraik mellett különleges tételekkel is készülnek.
Az aktuálisan piacon lévő 2016-os Villa Tolnay Chardonnay mellett a 2015-ös évjáratot és a 2016-os Mozaik cuvée borunkat is bemutatjuk! Az esti koncerten a Padam zenekar adja majd a szuper hangulatot, majd DJ Prof.I.T. csap a lemezek közé. A rendezvényen helyi termelők kínálják finomságaikat.


Bővebben

image

Gasztronómia

Nálunk nemcsak a borokat, de az ételeket is érdemes kipróbálni!
Látogass el hozzánk, és boraink mellett kóstold meg konyhánk kínálatát is, mely tökéletesen kiegészíti a kóstolási élményt.
Olvasd el egy korábbi vendégünk élménybeszámolóját. Előzetes bejelentkezés szükséges! Igényedet a bea.villatolnay@gmail.com e-mail címen, vagy a 06 30/836-4870 telefonszámon tudod jelezni.


Tovább

image

Csobánci különlegességek

A Villa Tolnay legújabb borait mutatta be Nádasi András egy szűk körű kóstolón a Kóstolom főhadiszállásán.
Káli Balázs élménybeszámolója: "A kóstoló után úgy gondolom hogy igen szép, letisztult szortimenttel rendelkezik a pincészet, nincs olyan tétel, amely valamilyen komolyabb kivetnivalót hagyna maga után. Ha egy komolyabb tételhez jutnátok a pincészettől, érdemes megfontolni, hogy rögtön megbontsátok-e vagy érdemesebb eltenni néhány évre, hiszen számos tétel komoly potenciált hordoz, amelyet újra és újra megkóstolni felejthetetlen élmény lehet."


Tovább

image

Szívből gratulálunk a Tolnay Klári-díj kitüntetettjeinek!

Béres Ilona, Dunai Tamás és Bencze Ilona színmûvészek a Tolnay Klári Mûvészeti-díj idei kitüntetettjei. A díjátadóra a Nógrád megyei Mohorán, Tolnay Klári szülőházában került sor szeptember 30-án, ahol több mint 15 éve mûködik a legendás színésznő személyes tárgyait is bemutató emlékház. A rendezvényen köszöntőt mondott Nádasi András a Tolnay Klári egykori csobánci birtokán mûködő Villa Tolnay Borház képviselője, aki a pincészet zászlósboraival ajándékozta meg a díjazottakat. A rendezvényen bemutatták Jagyutt Péter mestercukrász alkotását a Tolnay Klári-bonbont, majd a díjátadót követő állófogadáson a Villa Tolnay borait szolgálták fel.


Videó

image

Karácsonyi borajánlat

Nem árt időben elkezdeni beszerezni a karácsonyi ajándékokat, főleg a cégek esetében, ezért elkészítettük a Villa Tolnay Karácsonyi ajánlatát, ahol több tétel közül is lehet válogatni, ráadásul lehetőség van díszcsomagolást kérni a borválogatás mellé.

Minél nagyobb mennyiségben rendel valaki, annál nagyobb kedvezményben részesül. Jó készülődést!


Tovább

image

Nálunk forgatott a Gasztroangyal - adás szeptember 2-án

Nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson Borbás Marcsival, miközben a sokak által kedvelt almatortánkat készítettük el. Ha kíváncsi vagy a részletekre és hogy hogyan is készül ez a finomság, akkor mindenképp nézd meg a Gasztroangyal új évadában sorra kerülő műsort szeptember 2-án! Addig is gyere el hozzánk és győződj meg róla személyesen, hogy mennyire finom az almás sütink!


Tovább

image

Balaton a Palotában

Egy nyári estén a Balaton Budapestre megy!
Csopaktól a Csobáncig, Földvártól Boglárig
csak balatoni borászatok borait lehet kóstolni a Stefánia Palota szalonjaiban és nagy teraszán.
Innen a Villa Tolnay borok sem hiányozhatnak!
Egy hangulatos nyáreste, a Palotában és a teraszán, a szökőkút körül - csak a Balatonnal!
Részletek:
Borjour Balaton
Mikor? augusztus 24., 17:00-21:30
Hol? Stefánia Palota, Budapest, XIV., Stefánia út 34.


Tovább

image

Kiváló szálláshely díj

Büszkék vagyunk rá, hogy a Villa Tolnay szezontól függetlenül ilyen rövid idő alatt ennyire közkedvelt szálláshellyé vált.
Köszönjük minden vendégünknek a pozitív értékeléseket és visszatérő vendégeinknek a bizalmat!
Idézet egy véleményből: "Minden-minden pozitív volt! Kifogástalan volt a szoba, a szállás, a személyzet, az ellátás. Csendes, nyugodt a környék. Minőségi reggeli, amihez az alapanyagot mind a környékbeli termelőktől szerzik be."


Tovább

ChadonnéJ Etyeken

Tartsatok velünk Etyekre a Chardonnay ünnepre június 24-én!
Szuper kiállítók, színvonalas környezetben: mind az Etyeki Kúria, mind a vendégborászatok a legszebb Chardonnay boraik mellett különleges tételekkel is készülnek.
Az aktuálisan piacon lévő 2015-ös Villa Tolnay Chardonnay mellett a 2016-os hordómintát bemutatjuk! Az esti koncerten a Random Trip zenekar adja majd a szuper hangulatot.

Bővebben

Primus rozé

Megérkezett pincészetünk debütáló rozé bora! 2016-ig ilyen nem volt... A Cabernet sauvignon-ból készített rozét a Vörös Balaton vendégei kóstolhatták először, azonban mostantól kóstolható, megvásárolható, rendelhető a Villa Tolnay borházban, vagy online. Mi nagyon szeretjük, reméljük Ti is szeretni fogjátok!

Cikk a borról: "Ez a rosé meghozta a tavaszt"

Jubileumi Badacsony New Yorkban rendezvény

A jubileumi 5. Badacsony New Yorkban rendezvény tematikája az elmúlt 5 év legszebb borai voltak. Ennek kapcsán Nagy László birtokigazgatóval beszéltünk. "A Badacsony New Yorkban minden évben fontos találkozási pont viszonteladóinkkal, partnereinkkel és fogyasztóinkkal. Számunkra a legfontosabb, hogy a Villa Tolnay boroknak népes rajongótábora alakult ki, akik biztos pontként tekintenek a pincészetre. Ez nagyon jó érzés, egyben nagy felelősség is. Philipp Oser-rel hasonló felfogásban dolgozunk: nálunk csak a legjobb az elfogadható szint. A Villa Tolnay birtok az utóbbi 5 évben sok tekintetben feljebb lépett, beruházások zajlottak, megnyitott a vendégház, négy évszakos, magas színvonalú vendégfogadásra rendezkedtünk be, aminek a működtetése extra feladatokat jelent számunkra. Új szőlőtelepítések, -átoltások zajlanak, folyamatosan kísérletezünk a pincében - most éppen amforában erjesztett és érlelt borokkal..."

Bővebben

Boraink a VinCE Budapest Wine Show-n

Idén is ott voltunk a legkomolyabb hazai borkiállításon, a VinCE Budapesten március 3. és 5. között. Mind a három nap telt házas volt, még a csütörtöki szakmai nap is. A rendezvényen a következő borokat mutattuk be nagy sikerrel: 2014-es fehérborok: Rajnai rizling Tavasz, Rajnai rizling és Chardonnay 2011-es vörösborok: Magnus és Névtelen. A kiállított borok hamarosan elérhetők kereskedelmi forgalomban is.

Bővebben

Olaszrizling Szerintünk 2016

Több mint harminc termelő rizlingjei Csopakon - köztük a jobbnál-jobb Villa Tolnay Olaszrizlingek. Nagy László birtokigazgató a következőképpen értékelte az eseményt: "Végre egy olyan rendezvény, ahol őszintén beszélhetünk egymással, véleményt alkothatunk egymás borairól és megvitathatjuk őket. Maga az Olaszrizling az egyik legfontosabb szőlő fajta, amiből bort készítünk. Tökéletesen alkalmas, hogy megmutassuk a területek közötti különbséget, ezzel átadva a borkedvelőknek, hitvallásunk nagy részét."

Bővebben