image

Szívből gratulálunk a Tolnay Klári-díj kitüntetettjeinek!

Béres Ilona, Dunai Tamás és Bencze Ilona színmûvészek a Tolnay Klári Mûvészeti-díj idei kitüntetettjei. A díjátadóra a Nógrád megyei Mohorán, Tolnay Klári szülőházában került sor szeptember 30-án, ahol több mint 15 éve mûködik a legendás színésznő személyes tárgyait is bemutató emlékház. A rendezvényen köszöntőt mondott Nádasi András a Tolnay Klári egykori csobánci birtokán mûködő Villa Tolnay Borház képviselője, aki a pincészet zászlósboraival ajándékozta meg a díjazottakat. A rendezvényen bemutatták Jagyutt Péter mestercukrász alkotását a Tolnay Klári-bonbont, majd a díjátadót követő állófogadáson a Villa Tolnay borait szolgálták fel.


Videó

image

Karácsonyi borajánlat

Nem árt időben elkezdeni beszerezni a karácsonyi ajándékokat, főleg a cégek esetében, ezért elkészítettük a Villa Tolnay Karácsonyi ajánlatát, ahol több tétel közül is lehet válogatni, ráadásul lehetőség van díszcsomagolást kérni a borválogatás mellé.

Minél nagyobb mennyiségben rendel valaki, annál nagyobb kedvezményben részesül. Jó készülődést!


Tovább

image

Nálunk forgatott a Gasztroangyal - adás szeptember 2-án

Nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson Borbás Marcsival, miközben a sokak által kedvelt almatortánkat készítettük el. Ha kíváncsi vagy a részletekre és hogy hogyan is készül ez a finomság, akkor mindenképp nézd meg a Gasztroangyal új évadában sorra kerülő műsort szeptember 2-án! Addig is gyere el hozzánk és győződj meg róla személyesen, hogy mennyire finom az almás sütink!


Tovább

image

Balaton a Palotában

Egy nyári estén a Balaton Budapestre megy!
Csopaktól a Csobáncig, Földvártól Boglárig
csak balatoni borászatok borait lehet kóstolni a Stefánia Palota szalonjaiban és nagy teraszán.
Innen a Villa Tolnay borok sem hiányozhatnak!
Egy hangulatos nyáreste, a Palotában és a teraszán, a szökőkút körül - csak a Balatonnal!
Részletek:
Borjour Balaton
Mikor? augusztus 24., 17:00-21:30
Hol? Stefánia Palota, Budapest, XIV., Stefánia út 34.


Tovább

image

Kiváló szálláshely díj

Büszkék vagyunk rá, hogy a Villa Tolnay szezontól függetlenül ilyen rövid idő alatt ennyire közkedvelt szálláshellyé vált.
Köszönjük minden vendégünknek a pozitív értékeléseket és visszatérő vendégeinknek a bizalmat!
Idézet egy véleményből: "Minden-minden pozitív volt! Kifogástalan volt a szoba, a szállás, a személyzet, az ellátás. Csendes, nyugodt a környék. Minőségi reggeli, amihez az alapanyagot mind a környékbeli termelőktől szerzik be."


Tovább

ChadonnéJ Etyeken

Tartsatok velünk Etyekre a Chardonnay ünnepre június 24-én!
Szuper kiállítók, színvonalas környezetben: mind az Etyeki Kúria, mind a vendégborászatok a legszebb Chardonnay boraik mellett különleges tételekkel is készülnek.
Az aktuálisan piacon lévő 2015-ös Villa Tolnay Chardonnay mellett a 2016-os hordómintát bemutatjuk! Az esti koncerten a Random Trip zenekar adja majd a szuper hangulatot.

Bővebben

Primus rozé

Megérkezett pincészetünk debütáló rozé bora! 2016-ig ilyen nem volt... A Cabernet sauvignon-ból készített rozét a Vörös Balaton vendégei kóstolhatták először, azonban mostantól kóstolható, megvásárolható, rendelhető a Villa Tolnay borházban, vagy online. Mi nagyon szeretjük, reméljük Ti is szeretni fogjátok!

Cikk a borról: "Ez a rosé meghozta a tavaszt"

Jubileumi Badacsony New Yorkban rendezvény

A jubileumi 5. Badacsony New Yorkban rendezvény tematikája az elmúlt 5 év legszebb borai voltak. Ennek kapcsán Nagy László birtokigazgatóval beszéltünk. "A Badacsony New Yorkban minden évben fontos találkozási pont viszonteladóinkkal, partnereinkkel és fogyasztóinkkal. Számunkra a legfontosabb, hogy a Villa Tolnay boroknak népes rajongótábora alakult ki, akik biztos pontként tekintenek a pincészetre. Ez nagyon jó érzés, egyben nagy felelősség is. Philipp Oser-rel hasonló felfogásban dolgozunk: nálunk csak a legjobb az elfogadható szint. A Villa Tolnay birtok az utóbbi 5 évben sok tekintetben feljebb lépett, beruházások zajlottak, megnyitott a vendégház, négy évszakos, magas színvonalú vendégfogadásra rendezkedtünk be, aminek a működtetése extra feladatokat jelent számunkra. Új szőlőtelepítések, -átoltások zajlanak, folyamatosan kísérletezünk a pincében - most éppen amforában erjesztett és érlelt borokkal..."

Bővebben

Boraink a VinCE Budapest Wine Show-n

Idén is ott voltunk a legkomolyabb hazai borkiállításon, a VinCE Budapesten március 3. és 5. között. Mind a három nap telt házas volt, még a csütörtöki szakmai nap is. A rendezvényen a következő borokat mutattuk be nagy sikerrel: 2014-es fehérborok: Rajnai rizling Tavasz, Rajnai rizling és Chardonnay 2011-es vörösborok: Magnus és Névtelen. A kiállított borok hamarosan elérhetők kereskedelmi forgalomban is.

Bővebben

Olaszrizling Szerintünk 2016

Több mint harminc termelő rizlingjei Csopakon - köztük a jobbnál-jobb Villa Tolnay Olaszrizlingek. Nagy László birtokigazgató a következőképpen értékelte az eseményt: "Végre egy olyan rendezvény, ahol őszintén beszélhetünk egymással, véleményt alkothatunk egymás borairól és megvitathatjuk őket. Maga az Olaszrizling az egyik legfontosabb szőlő fajta, amiből bort készítünk. Tökéletesen alkalmas, hogy megmutassuk a területek közötti különbséget, ezzel átadva a borkedvelőknek, hitvallásunk nagy részét."

Bővebben